Sirupslagkage | Tilbage |
Dej: | |
3 dl sirup | |
175 g mørk farin | |
2 æg | |
1½ dl kærnemælk | |
500 g hvedemel | |
2 tsk natron | |
2 spsk kanel | |
2 tsk nelliker | |
Fyld: | |
smørcreme af 175 g smør el. margarine | |
100 g sigtet flormelis | |
saft af 1 citron el 150 g abrikosmarmelade | |
Pynt: | |
Glasur el. smeltet chokolade | |
Sirup og sukker varmes i en gryde til sukkeret er smeltet. Massen afkøles i ro. Sammenpiskede æg og kærnemælk røres i. Mel, natron og krydderier sigtes sammen et par gange og tilsættes. Dejen hældes i en velsmurt, melstrøet springform, bages i 40 min. ved 165° og flækkes eller dejen bages i 3 lagkageforme. Lagene lægges sammen med smørcreme eller marmelade og dækkes med glasur. |
Fundet i "den blå bagebog".