Sirupslagkage Tilbage
Dej:
3 dl sirup
175 g mørk farin
2 æg
1½ dl kærnemælk
500 g hvedemel
2 tsk natron
2 spsk kanel
2 tsk nelliker
Fyld:
smørcreme af 175 g smør el. margarine
100 g sigtet flormelis
saft af 1 citron el 150 g abrikosmarmelade
Pynt:
Glasur el. smeltet chokolade
Sirup og sukker varmes i en gryde til sukkeret er smeltet. Massen afkøles i ro. Sammenpiskede æg og kærnemælk røres i. Mel, natron og krydderier sigtes sammen et par gange og tilsættes. Dejen hældes i en velsmurt, melstrøet springform, bages i 40 min. ved 165° og flækkes eller dejen bages i 3 lagkageforme. Lagene lægges sammen med smørcreme eller marmelade og dækkes med glasur.

 

Fundet i "den blå bagebog".