Vidunderkage | Tilbage |
Bunde: | |
250 g hvedemel | |
1/8 tsk bagepulver | |
250 g smør el. margarine | |
250 g sukker | |
Fyld: | |
½ l piskefløde | |
1 tsk vanille | |
Glasur: | |
150 g smeltet chokolade | |
25 - 50 g smuttede, snittede mandler | |
Mel og bagepulver sigtes. Smørret hakkes i. Sukkeret blandes i. Dejen æltes sammen og lægges koldt. Den deles i 8 ens stykker, der hurtigt rulles ud på et melstrøet bord til hver sin lagkagebund. De lægges på smørsmurte plader og bages i en forvarmet ovn i 10 - 12 min. ved 185°. De afkøles på en rist og er meget skrøbelige. Den ene glaseres med smeltet chokolade og drysses med mandler. Bundene lægges sammen med flødeskum, smagt til med vanille. |
Fundet i "den blå bagebog".