Squash-gulerodsmuffins                                                                Tilbage

 

2 mellemstore squash
2 gulerødder, skrællede
250  g. hvedemel
2  tsk. bagepulver
salt
1  tsk. stødt kanel
½  tsk. stødt muskatnød
60  g. pecannødder, hakkede
2 æg
 dl. mælk
90  g. smør, smeltet
     
   

 

Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinplade til 12 stk. pensles med olie eller smeltet smør. Gulerødder og squash rives. Sigt mel, salt, kanel, bagepulver og muskatnød ned i en stor røreskål. Tilsæt gulerod, squash og hakkede nødder. Rør grundigt til alle ingredienser er godt blandede.

Pisk æg, mælk og smeltet smør sammen i en mindre skål.

Lav en fordybning i melblandingen, tilsæt al væsken. Dejen røres hurtigt sammen med en dejskraber. Rør ikke for længe. Dejen må gerne være klumpet.

Dejen fordeles i de smurte forme. Bages i 20 minutter. De færdige muffins kan løsnes fra formen med en kniv, så snart de kommer ud af ovnen. Vendes ud på en bagerist efter 2 minutter.