CHOKOLADEMUFFINS
|
|
310 g hvedemel | |
2½ tsk bagepulver | |
1 spsk cacao | |
200 g mørk chokolade hakket | |
150 smør i tern | |
140 g farin | |
1 ¼ dl mælk | |
3 sammenpiskede æg | |
chokoladestrimler | |
Glasur: | |
125 g flormelis | |
30 g cacao | |
50 g blødt smør | |
2 spsk mælk | |
Ovnen forvarmes til
200°. Smør en muffinform med 12 huller. Sig mel, cacao og
bagepulver i en stor skål. Under konstant omrøring og for svag
varme chokolade og smør sammen i en gryde til det er smeltet.
Tilsæt farin og rør det sammen.
Hæld chokoladeblandingen i de tørre ingredienser sammen med æg og mælk. Rør det sammen med en stor metalske. Rør ikke for meget - dejen skal være en smule klumpet. Fordel dejen i muffinformen, således at hvert hul fyldes ¾. Bages i 12-15 min. eller til de er netop gennembagte. Står i formen 5 min. inden de vendes ud på en rist. Glasur: Sigt flormelis og kakao i en skål. Tilsæt det blødgjorte smør og så meget mælk at det kan røres sammen til en tyk pasta. Den røres glat og fordeles over kagerne. Pynt med chokoladeruller.
|
|