Irish-coffee roulade                           Tilbage

 

3 æg, 8 spsk sukker, 2 dl hvedemel,½ tsk bagepulver

1 spsk højkoncentreret espressokaffe eller 1 tsk pulverkaffe (Nescafé)
1 håndfuld valnøddekerner
1 dl vand
1 dl sukker
2-4 spsk whisky
2 dl iskold piskefløde
2 tsk sukker

1. Pisk æg og sukker let og luftigt, men tilsæt enten espresso eller pulverkaffe inden der piskes. Den grundige piskning vil få pulverkaffen til at opløse sig i æggemassen. Vend forsigtig mel og bagepulver i. Dejen jævnes ud på en bradepande, på smurt papir.

2. knus valnødderne groft ud over dejen. Bag dejen ved 190° i ca. 8 min. Vend den ud på sukkerdrysset papir og lad den køle af.

3. Kog sukker og vand sammen og lad det køle af. Smag til med whisky og dup blandingen på den afkølede bund med pensel. Pisk den iskolde fløde med sukkeret, til den er meget stiv, men ikke grynet. Fordel fløden på bunden og rul sammen ved hjælp af papiret. Sigt lidt flormelis over den færdige roulade.

Fundet i Politikens nye bagebog