Nødderoulade
med chokoladecreme Tilbage |
|
Roullen: |
Laden: |
6 æggeblommer |
100 g smør |
100 g
flormelis |
150 g mørk
chokolade |
100 g
fintreven mørk chokolade |
2 æggeblommer |
75 g hakkede
hasselnøddekerner |
50 g
flormelis |
25 g mel |
½ dl meget
stærk kaffe |
6 æggehvider |
|
|
Pynt: |
|
Sigtet
flormelis |
|
|
Pisk æggeblommer
og flormelis let og luftigt. Bland nødderne godt med melet. Vend det i
dejen med chokoladen- Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i. Læg
bagepapir på en bageplade og bred dejen ud. Bag den i ovnen på næstnederste
rille ved 175°
i ca. 14 min. Tag pladen ud og læg et viskestykke over. Creme: Smelt
smørret for svag varme og rør chokoladen, der er brækket i stykker, i.
Tag gryden af blusset og rør straks æggeblommerne i, en ad gangen. Rør
flormelis i og smag til med kaffe. Bred cremen ud over den færdigbagte
kolde rouladebund og rul den forsigtigt sammen. Lige inden serveringen
sigtes et tyndt lag flormelis på toppen. Kagen kan laves dagen før. |