DRONNINGEN AF SABA

                                

Kage:
250 g smør
250 g blokchokolade
5 æggeblommer
100 g finthakkede mandler
200 g sukker
100 g mel
5 stiftpiskede æggehvider
Pynt:
200 g blokchokolade
3-4 spsk piskefløde
chokoladekringler
 
Smør og chokolade smeltes, afsvaler, og under piskning hældes det i æggeblommerne. Heri blandes melet, sukker og de finthakkede mandler og dette røres sammen inden de stiftpiskede hvider forsigtigt vendes i. En springform smøres med smør og dejen hældes i. Bagest på nederste rille ved 200° i 45-50 min. Kagen må gerne være lidt fugtig i midten. Tages ud af formen lidt efter og afkøler på en rist.

Til pynten smelter chokoladen med piskefløden og smøres over kagen og på siderne. Pynt så kagen med chokoladekringler rundt i kanten og i en roset inde på midten.