DRONNINGEN AF SABA
|
|
Kage: | |
250 g smør | |
250 g blokchokolade | |
5 æggeblommer | |
100 g finthakkede mandler | |
200 g sukker | |
100 g mel | |
5 stiftpiskede æggehvider | |
Pynt: | |
200 g blokchokolade | |
3-4 spsk piskefløde | |
chokoladekringler | |
Smør og
chokolade smeltes, afsvaler, og under piskning hældes det i
æggeblommerne. Heri blandes melet, sukker og de finthakkede mandler og
dette røres sammen inden de stiftpiskede hvider forsigtigt vendes i. En
springform smøres med smør og dejen hældes i. Bagest på nederste rille
ved 200° i 45-50 min. Kagen må gerne være lidt fugtig i midten. Tages
ud af formen lidt efter og afkøler på en rist.
Til pynten smelter chokoladen med piskefløden og smøres over kagen og på siderne. Pynt så kagen med chokoladekringler rundt i kanten og i en roset inde på midten.
|
|