HONNINGKAGE
|
|
Kage: | |
1 dl sirup el. honning | |
75 g margarine | |
75 g puddersukker | |
1½ dl kærnemælk | |
1 æg | |
250 g hvedemel | |
1 tsk natron | |
1 tsk kanel | |
1 tsk stødt nellike | |
Smørcreme: | |
125 g smør | |
125 g sigtet flormelis | |
1 æggeblomme | |
1 tsk vaniliesukker | |
Honning eller sirup samt margarine og
puddersukker varmes sammen til det er smeltet. Massen afkøles til den er håndvarm.
Kærnemælk røres i lidt efter lidt og derefter æggene - et ad gangen. Mel, natron, og
krydderier blandes og kommes i dejen, der kommes i en aflang form. Bages i 55 min. ved
165°. Smørret til cremen røres blødt og sukker drysses i. Tilsæt æggeblomme og vanilie. Hvis den skiller - rør den sammen igen med 2 spsk lun olie. Kagen flækkes kold og lægges sammen med smørcreme og betrækkes eventuelt med chokoladeglasur.
|
|
Honningkage | Tilbage |