Rist nødderne i
en bradepande i ovnen ved 175° i ca. 5 min. Læg dem derefter i et
viskestykke og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af. Hak nødderne
groft i en foodprocesser og bland dem med bagepulveret.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt
sukkeret under fortsat piskning. Vend de hakkede nødder i
æggehvidemassen og fordel marengsmassen i en bradepande beklædt med
bagepapir. Bag nøddemarengsmassen i ovnen ved 150° i ca. 40 min. Del
marengsbunden midt over på tværs, mens den stadig er lun. Vend bundene
ud (pensl bagepapiret med koldt vand bagpå, så løsner de sig lettere).
Pisk 3 dl af piskefløden og fordel
skummet på den ene bund. Fyld rigeligt op med jordbærdskiver og læg den
anden bund over. Pisk resten af fløden og fordel et tyndt lag flødeskum
på den øverste bund, sprøjt resten dekorativt på langs kagens kanter.
Snit hele jordbær i skiver, men ikke
helt igennem, så bærrene stadig hænger sammen i toppen.
Fyld et kræmmerhus af bagepapir med
smeltet chokolade og sprøjt figurer ud på et stykke bagepapir. lad dem
stivne i køleskabet.
Pynt kagen med de snittede jordbær, der
spredes som vifter, med chokoladefigurerne og små toppe af sprøjtet
flødeskum. |