NØDDEMARENGSKAGE MED JORDBÆR

                                

200 g nøddekerner
3/4 tsk bagepulver
4 æggehvider
2 dl sukker
6-8 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
750 g jordbær
 
Rist nødderne i en bradepande i ovnen ved 175° i ca. 5 min. Læg dem derefter i et viskestykke og gnid dem mod hinanden, så hinderne går af. Hak nødderne groft i en foodprocesser og bland dem med bagepulveret.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret under fortsat piskning. Vend de hakkede nødder i æggehvidemassen og fordel marengsmassen i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag nøddemarengsmassen i ovnen ved 150° i ca. 40 min. Del marengsbunden midt over på tværs, mens den stadig er lun. Vend bundene ud (pensl bagepapiret med koldt vand bagpå, så løsner de sig lettere).

Pisk 3 dl af piskefløden og fordel skummet på den ene bund. Fyld rigeligt op med jordbærdskiver og læg den anden bund over. Pisk resten af fløden og fordel et tyndt lag flødeskum på den øverste bund, sprøjt resten dekorativt på langs kagens kanter.

Snit hele jordbær i skiver, men ikke helt igennem, så bærrene stadig hænger sammen i toppen.

Fyld et kræmmerhus af bagepapir med smeltet chokolade og sprøjt figurer ud på et stykke bagepapir. lad dem stivne i køleskabet.

Pynt kagen med de snittede jordbær, der spredes som vifter, med chokoladefigurerne og små toppe af sprøjtet flødeskum.