SMØRKAGE
|
|
Dej: | |
500 g hvedemel | |
150 g margarine | |
50 g gær | |
2 æg | |
40 g sukker | |
2 dl lunken mælk | |
½ tsk kardemomme | |
½ tsk salt | |
Creme: | |
1 æg | |
2 spsk sukker | |
2 spsk mel | |
2½ dl mælk | |
1 tsk vanilie | |
Remonce: | |
100 g margarine | |
150 g puddersukker | |
1 spsk sirup | |
Glasur: | |
100 g flormelis | |
lidt cacao + vand | |
Ælt dejen sammen og lad den hæve i 30 minutter. Imens laves cremen ved at æg, sukker og mel piskes sammen. Mælk og vanilie bringes i kog og mælken piskes i æggemassen. Cremen gives et opkog under piskning. Stilles i vand og afkøles i gryden. Lav remonce ved at røre det bløde margarine med puddersukker og sirup. Når dejen er hævet færdig, slås den ned og deles i to. Den ene del rulles ud og lægges i en smurt bradepande. Fordel halvdelen af remoncen ovenpå dejen, derpå cremen. Den anden del af dejen rulles ud og remonce smøres på. Den rulles sammen til en pølse, der skæres ud i ca. 30 skiver. Skiverne lægges i bradepanden og pensles med æg. Bages ved 200° i 20 minutter. Lav både hvid og cacao glasur som kommes på skiftevis mens kagen stadig er lun. |