TIVOLIS LÆKKERI

                                

Bunde:
5 store æg
150 g sukker
½ dl vand
75 g smeltet smør
140 g mel
2 spsk. cacao
Creme:
1 liter piskefløde
350 g mørk chokolade (60% cacao)
Sauce:
3 æggeblommer
3 dl sødmælk
1 stang vanille
75 g sukker
2 spsk. groftmalet kaffe
Marinade til bunde:
100 g sukker
1 dl vand
½ dl appelsinlikør
 
Bunde: Kog sukker og vand op sammen. Æggeblommerne piskes og når de er hvide, hældes den kogende sukkerlage i en tynd stråle ned i blommerne under piskning. Piskes indtil det er helt koldt. Mel og cacao sigtes sammen og vendes i den kolde æggemasse. Æggehviderne piskes stive og vendes i tilsidst. Massen hældes i en melpudret firkantet brødform og sættes i en 200° varm ovn. Når kagen har stået inde i 3 min, sænkes varmen til 160° og den bages i ca. 25 min. Vendes straks ud og afkøles. Når bunden er kold skæres den over på tværs i 3-4 vandrette skiver, ligesom lagkagebunde. Det er nemmest at skære dem over med en snor.

Marinade: Vand og sukker koges op sammen under omrøring. Afkøles og tilsættes appelsinlikør.

Creme: Chokoladen smeltes (må ikke blive varmere end 40°). Fløden letpiskes. Kom først lidt af den letpiskede fløde, ca. en fjerdedel, over i chokoladen og vend det hurtigt med let hånd. Derefter hældes denne masse over i resten af fløden og det hele vendes forsigtigt sammen.

Samling af kagen: Start med at pensle en bund med marinaden. Kom et ca. 2½ cm. tykt lag creme på, fortsæt med en ny bund osv. og slut med creme øverst. Kagen stilles i fryseren i mindst 2 timer, inden den skæres ud i 12 stykker. Stykkerne dækkes med høvlet chokolade og drysses med flormelis. Det er meget vigtigt at den fryses inden den skæres ud, da skiverne ellers vil "klaske" sammen.

Sauce: Varm mælk og den flækkede vanillestang til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker. Når mælken koger hældes den i en tynd stråle i æggemassen. Herefter hældes det hele tilbage i gryden, hvor varmen sænkes og der røres til det tykner. Sigtes og tilsættes den groftmalede kaffe. Afkøles og serveres kold til kagen.