Banan-youghurtkage

                                

2 dl smør
3¾ dl sukker
2 æg
2½ dl most moden banan
5 dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt
215 g bananyoughurt
1¼ dl hakkede pecannødder
1 tsk vanilieessens
2½ dl kokosflager
Sirup:
2 dl vand
2 dl sukker
1¼ dl bananlikør
Creme:
1¼ dl sukker
2 spsk mel
¼ tsk salt
1¼ dl fløde
2 spsk smør
1¼ dl hakkede pecannødder
1 tsk vanilieessens
Glasur:
¾ dl olie
¾ dl smør
1 æggehvide
½ tsk kokosessens
½ tsk vanilieessens
5 dl sigtet flormelis
 
 
Rør smør og sukker blødt med elpisker. Tilsæt æg ét ad gangen og tilsæt den moste banan og rør godt.

Bland mel, bagepulver, natron og salt og tilsæt melblandingen til smørblandingen skiftevis lidt ad gangen med youghurten. Rør nødder og vanilie i.

Hæld dejen i 2 velsmurte melstrøede runde forme. Drys kokos over og bag ved 175° i ca. 30-35 min. Afkøl kagerne.

Sirup: Bland vand og sukker i en gryde, varm til kogepunktet og lad det simre til sukkeret er opløst. Afkøl og tilsæt bananlikør.

Creme: Bland sukker, mel, salt, fløde og smør i en lille gryde og varm det op indtil det er tykt og cremet. Tilsæt så nødderne og vanilien. Afkøl det helt.

Glasur: Bland olie, smør, æggehvide og essenser og pisk det sammen med elpisker. Kom lidt efter lidt flormelisen i og pisk det det har en glasurkonsistens.

Læg den ene kage med kokosen nedad på et fad. Hæld siruppen over kagebunden og kom cremen over. Sæt den sidste kagebund over med kokossiden opad og hæld glasuren over.