Banan-youghurtkage
|
|
2 dl smør |
|
3¾ dl sukker | |
2 æg | |
2½ dl most moden banan | |
5 dl mel | |
1 tsk bagepulver | |
1 tsk natron | |
½ tsk salt | |
215 g bananyoughurt | |
1¼ dl hakkede pecannødder | |
1 tsk vanilieessens | |
2½ dl kokosflager | |
Sirup: | |
2 dl vand | |
2 dl sukker | |
1¼ dl bananlikør | |
Creme: | |
1¼ dl sukker | |
2 spsk mel | |
¼ tsk salt | |
1¼ dl fløde | |
2 spsk smør | |
1¼ dl hakkede pecannødder | |
1 tsk vanilieessens | |
Glasur: | |
¾ dl olie | |
¾ dl smør | |
1 æggehvide | |
½ tsk kokosessens | |
½ tsk vanilieessens | |
5 dl sigtet flormelis | |
Rør smør
og sukker blødt med elpisker. Tilsæt æg ét ad gangen og tilsæt den moste
banan og rør godt.
Bland mel, bagepulver, natron og salt og tilsæt melblandingen til smørblandingen skiftevis lidt ad gangen med youghurten. Rør nødder og vanilie i. Hæld dejen i 2 velsmurte melstrøede runde forme. Drys kokos over og bag ved 175° i ca. 30-35 min. Afkøl kagerne. Sirup: Bland vand og sukker i en gryde, varm til kogepunktet og lad det simre til sukkeret er opløst. Afkøl og tilsæt bananlikør. Creme: Bland sukker, mel, salt, fløde og smør i en lille gryde og varm det op indtil det er tykt og cremet. Tilsæt så nødderne og vanilien. Afkøl det helt. Glasur: Bland olie, smør, æggehvide og essenser og pisk det sammen med elpisker. Kom lidt efter lidt flormelisen i og pisk det det har en glasurkonsistens. Læg den ene kage med kokosen nedad på et fad. Hæld siruppen over kagebunden og kom cremen over. Sæt den sidste kagebund over med kokossiden opad og hæld glasuren over.
|
|