CHAMPAGNEKAGE

                                

 
10 dl mel
7½ dl sukker
5 tsk bagepulver
1 tsk natron
4 dl mælk
2½ dl smør
1¼ dl champagne
1 spsk vanilie
12 dråber rød frugtfarve
8 æggehvider
9 spsk champagne
3¾ dl smør
10 dl flormelis
rød frugtfarve
I en meget STOR skål røres mel, sukker, bagepulver, natron og en knsp salt sammen. Tilsæt mælk, smør, 1¼ dl champagne, vanilie og evt. rød frugtfarve. Pisk et par minutter.

Tilsæt de upiskede æggehvider og pisk i 2 minutter.

Fordel dejen i 3 springforme af forskellig størrelse. Bag ved 175° i fra 30 - 45 min. alt efter størrelse.

Når kagen er afkølet kan der evt. dryppes 3 spsk champagne over lagene.

Sæt kagerne oven på hinanden med den største i bunden.

Rør smørret blødt og tilsæt det restende champagne, flormelis og frugtfarve og pynt kagen på top og kanter.