CHOKKA MOKKA
KARAMELKAGE
|
|
2 tsk pulverkaffe | |
2 spsk cacao | |
2 spsk varmt vand | |
175 g blødt smør | |
175 g rørsukker | |
2 æg | |
2 spsk gylden sirup | |
200 g mel | |
2 tsk bagepulver | |
4 spsk mælk | |
2 x 50g chokolade karamel bar - ex. Mars | |
Glasur: | |
2x 50g chokoladekaramelbar | |
50 g smør | |
2 spsk mælk | |
100g sigtet flormelis | |
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 20 cm springform og kom bagepapir i
bunden. Kom kaffe og kakao i en kop, tilsæt vandet og bland det. Kom smør, sukker, æg, sirup, mel, bagepulver, mælk og kaffeblandingen i en stor skål og pisk med elpisker i 2-3 min. til det er blødt. Skær karamelbar i små stykker og tilsæt det til dejen. Hæld dejen i springformen, glat overfladen og bag i 35-40 min. Afkøl i formen i 5 min. Glasur: Skær karamelbaren i små stykker og og kom dem i en lille gyde med smør og mælk. Opvarm langsomt under konstant omrøring til det er en blød ensartet masse. Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis. Bliv ved med at røre indtil flormelisen er opløst. Lad det afkøle en smule og fordel det over kagen. Kan evt. pyntes med små chokoladeæg. |
|