Ovnen forvarmes til
160°. Smør en dyb rund kageform (20 cm). Den fores med bagepapir.
Sigt mel, bagepulver og cacao i en stor skål og lave en fordybning i
midten.
Kom smør, olie,
chokolade, sukker og pulverkaffe samt 2½ dl vand i en gryde. Rør det
sammen for svag varme, til chokolade og smør er smeltet og sukkeret
opløst. Tages fra varmen. Hæld chokoladeblandingen i melet og pisk
det sammen. Tilsæt æg og pisk det sammen, men ikke for meget.
Hæld dejen i formen
og bag kagen i 2 timer, eller til der ikke hænger noget ved et
grillspyd der stikkes ind midt i kagen. Afkøles helt i formen og
vendes derefter ud på en rist.
Til overtrækket
røres smør og chokolade sammen for svag varme, til begge dele er
smeltet. Tages fra varmen og afkøles en smule.
Skær kagens overside
til så den er flad. Anbring den med bunden i vejret på en rist over
en bradepande. Hæld chokoladeovertræk over kagen så det løber ned ad
siderne. Serveres med creme fraiche. |