CHOKOLADEKAGE

                                

Kage:
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
40 g cacao
250 g smør i små tern
1 spsk olie
200 g mørk chokolade, hakket  
375 g sukker  
1 spsk pulverkaffe  
2 æg, sammenpiskede  
Overtræk:
150 g smør i små tern
150 g mørk chokolade, hakket

 

 
Ovnen forvarmes til 160°. Smør en dyb rund kageform (20 cm). Den fores med bagepapir. Sigt mel, bagepulver og cacao i en stor skål og lave en fordybning i midten.

Kom smør, olie, chokolade, sukker og pulverkaffe samt 2½ dl vand i en gryde. Rør det sammen for svag varme, til chokolade og smør er smeltet og sukkeret opløst. Tages fra varmen. Hæld chokoladeblandingen i melet og pisk det sammen. Tilsæt æg og pisk det sammen, men ikke for meget.

Hæld dejen i formen og bag kagen i 2 timer, eller til der ikke hænger noget ved et grillspyd der stikkes ind midt i kagen. Afkøles helt i formen og vendes derefter ud på en rist.

Til overtrækket røres smør og chokolade sammen for svag varme, til begge dele er smeltet. Tages fra varmen og afkøles en smule.

Skær kagens overside til så den er flad. Anbring den med bunden i vejret på en rist over en bradepande. Hæld chokoladeovertræk over kagen så det løber ned ad siderne. Serveres med creme fraiche.