CHOKOLADEKAGE MED CREME

                                

2 dl sukker
70 g margarine, stuetemperatur
1 æggeblomme
½ dl lys sirup
4 dl hvedemel
1¾ dl cacao
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
3 dl letmælk
3 æggehvider
2½-3 dl chokoladecreme
 
Chokoladecreme:
2½ dl kvark
½ dl cremefraiche
100 g mørk blokchokolade, smeltet
1 dl cacao
1 spsk vaniliesukker
 
Varm ovnen til 175°. Rør sukker og margarine lyst og luftigt. Tilsæt æggeblomme og sirup. Rør det ensartet.

Bland mel, kakao, bagepulver og salt. Sigt blandingen i æggemassen og bland det skiftevis med mælken.

Pisk æggehviderne til fast skum og vend det forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 2 smurte og melede springforme og bag 30-35 min eller til kagerne er gennembagte.

Rør chokoladecremen sammen. Læg den ene kage som bund på et kagefad. Smør 1/3 af chokoladecremen på og læg den anden kage over. Smør resten af cremen over kagen, gerne så den bliver helt dækket.