CHOKOLADEKAGE MED
CREME
|
|
2 dl sukker | |
70 g margarine, stuetemperatur | |
1 æggeblomme | |
½ dl lys sirup | |
4 dl hvedemel | |
1¾ dl cacao | |
1½ tsk bagepulver | |
½ tsk salt | |
3 dl letmælk | |
3 æggehvider | |
2½-3 dl chokoladecreme | |
Chokoladecreme: | |
2½ dl kvark | |
½ dl cremefraiche | |
100 g mørk blokchokolade, smeltet | |
1 dl cacao | |
1 spsk vaniliesukker | |
Varm ovnen til 175°. Rør sukker og margarine
lyst og luftigt. Tilsæt æggeblomme og sirup. Rør det ensartet.
Bland mel, kakao, bagepulver og salt. Sigt blandingen i æggemassen og bland det skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne til fast skum og vend det forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 2 smurte og melede springforme og bag 30-35 min eller til kagerne er gennembagte. Rør chokoladecremen sammen. Læg den ene kage som bund på et kagefad. Smør 1/3 af chokoladecremen på og læg den anden kage over. Smør resten af cremen over kagen, gerne så den bliver helt dækket.
|
|