FESTKAGE
|
|
Mørkt lag: | |
1¾ dl mel | |
1 knsp bagepulver | |
2 spsk cacao | |
125 g smør i tern | |
125 g mørk chokolade | |
2½ dl sukker | |
1 ¼ dl varmt vand | |
2 tsk pulverkaffe | |
2 spsk cognac | |
1 æg letpisket | |
Hvid chokoladecreme: | |
125 g hvid chokolade | |
2½ dl fløde pisket til skum | |
chokoladespåner til pynt | |
Lyst lag: | |
2½ dl mel | |
½ tsk bagepulver | |
125 g hvid chokolade | |
125 g smør i tern | |
1¾ dl sukker | |
1¼ dl varmt vand | |
2 spsk cognac | |
1 letpisket æg | |
Forvarm ovnen til 160°.
Mørkt lag: Sigt mel, bagepulver og cacao. Smelt smør, chokolade, sukker, vand og pulverkaffe til det er en jævn masse. Afkøl blandingen og tilsæt cognac. Kom chokoladeblandingen og æggene i melblandingen og hæld dejen i en smurt form. Lyst lag: Blandes sammen ligesom det mørke lag og kommes i en anden smurt form. Bag begge kager i 75 minutter. Til glasuren smeltes chokoladen og flødeskummet røres i den afkølede chokolade. Læg kagen sammen med halvdelen af cremen og kom resten af cremen ovenpå og pynt med chokoladespåner. |