GALLIANOKAGE

                                

25 g Mandler
1 tsk Mandel essens
175 g Smør
3 dl Sukker
2 stk Æg
3 dl Mel
1½ tsk Bagepulver
2 spsk Vanilie
1½ dl Mælk
½ dl Galliano
250 g Mørk Chokolade
2½ tsk Olie
3 dl Piskefløde
2½ stk Sharonfrugt(er)
 
Mandelkagebunde: Rør smør og sukker blødt. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og vanilie og sigt det i æggeblandingen. Rør rundt og tilsæt de malede mandler og mandelessens. Rør til sidst mælken i. Hæld dejen i en smurt, raspdrysset springform (2 liter) og bag kagen. Lad den afkøle og flæk kagen i 3 bunde og væd den med likør.
Fyld og pynt: Smelt chokoladen med olien over vandbad. Bred chokoladen ud mellem bundene og over hele kagen. Lad stå i 2-3 timer eller natten over. Pisk fløden og sprøjt den dekorativt rundt om kagens kant og pynt med skiver af sharonfrugt.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galliano-kage

 


    
 

 

 

Bages ved 175° i 55 minutter