GULDKAGE
|
|
150 g Toms Plade, mørk | |
l00 g Smør eller margarine | |
2 dl Sukker | |
4 Æg (delt i blommer og hvider) | |
½ dl Mel | |
½ dl Kartoffelmel | |
½ tsk Bagepulver | |
3 dl Piskefløde | |
2 spsk Kold, stærk kaffe | |
50 g Hasselnødder til drys | |
50-100 g Toms Plade, mørk til drys | |
Chokoladen
smeltes i vandbad. Sukker røres hvidt med smørret. Æggeblommerne
blandes med chokoladen, (der er smeltet i et vandbad). Chokolademassen
blandes med sukkermassen/ smørmassen. Mel, kartoffelmel og bagepulver
sigtes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i ad 2 gange. Dejen fyldes
i en springform. Bages ca. 45 min. ved 175 º
Lige før servering kommes flødeskummet med den kolde kaffe ud over kagen. Hakkede hasselnødder og finthakket Toms Mørke Plade fuldender værket.
|
|