GULDKAGE

                                

150 g Toms Plade, mørk
l00 g Smør eller margarine
2 dl Sukker
4 Æg (delt i blommer og hvider)
½ dl Mel
½ dl Kartoffelmel
½ tsk Bagepulver
3 dl Piskefløde
2 spsk Kold, stærk kaffe
50 g Hasselnødder til drys
50-100 g Toms Plade, mørk til drys
 
 
 
 
 
 
 
Chokoladen smeltes i vandbad. Sukker røres hvidt med smørret. Æggeblommerne blandes med chokoladen, (der er smeltet i et vandbad). Chokolademassen blandes med sukkermassen/ smørmassen. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i ad 2 gange. Dejen fyldes i en springform. Bages ca. 45 min. ved 175 º

Lige før servering kommes flødeskummet med den kolde kaffe ud over kagen. Hakkede hasselnødder og finthakket Toms Mørke Plade fuldender værket.