HONNING CHOKOLADEKAGE

                                

Dej:
185 g honning (1½ dl)
125 g sukker
50 g smør el. margarine
5 spsk cacao
¼ tsk potaske
1/8 tsk hjortetaksalt
¾ dl vand
1 æg
1 tsk romessens
35 g smuttede hakkede mandler
65 g skoldede, afdryppede korender
185 g hvedemel
 
Pynt:
100 g smeltet chokolade
evt. små bier af marcipan
 
Honning, sukker, smør og cacao varmes i vandbad - ikke over direkte ild - til sukkeret er smeltet. Potaske og hjortetaksalt udrøres i ¾ dl koldt vand og tilsættes. Romessens og æg piskes sammen og røres i. Derefter blandes mandler, korender og mel i. Dejen fyldes i en velsmurt, melstrøet tærteform eller springform, der stilles i en forvarmet ovn ved 165°. Bages ca. 25 min. Kagen glaseres varm med chokolade og pyntes.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honningchokoladekage Tilbage
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Fundet i "den blå bagebog".