HONNING
CHOKOLADEKAGE
|
|
Dej: | |
185 g honning (1½ dl) | |
125 g sukker | |
50 g smør el. margarine | |
5 spsk cacao | |
¼ tsk potaske | |
1/8 tsk hjortetaksalt | |
¾ dl vand | |
1 æg | |
1 tsk romessens | |
35 g smuttede hakkede mandler | |
65 g skoldede, afdryppede korender | |
185 g hvedemel | |
Pynt: | |
100 g smeltet chokolade | |
evt. små bier af marcipan | |
Honning, sukker, smør og cacao varmes i vandbad - ikke over direkte ild - til sukkeret er smeltet. Potaske og hjortetaksalt udrøres i ¾ dl koldt vand og tilsættes. Romessens og æg piskes sammen og røres i. Derefter blandes mandler, korender og mel i. Dejen fyldes i en velsmurt, melstrøet tærteform eller springform, der stilles i en forvarmet ovn ved 165°. Bages ca. 25 min. Kagen glaseres varm med chokolade og pyntes. | |
Honningchokoladekage | Tilbage |
Fundet i "den blå bagebog".