HVID
CHOKOLADEPÆRERING
|
|
Kage. | |
100 g hvid hakket chokolade | |
125 g smør | |
1¼ dl sukker | |
2 delte æg | |
3¾ dlsigtet mel | |
2 tsk bagepulver | |
1¼ dl mælk | |
425 g pærer fra dåse (gem saften) | |
Glasur: | |
den geMte pæresaft | |
½-1 dl flormelis | |
20 g smør | |
1-2 tsk vand | |
Forvarm ovnen til 170°.
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk smør og sukker til det er let og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk hver blomme godt ud. Tilsæt chokoladen og pisk. Vend skiftevis sigtet mel med bagepulver og mælk i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i melblandingen. Kom halvdelen af dejen i en godt smurt randform drysset med mel, skær pærerne i tynde skiver og læg dem ovenpå og hæld resten af dejen over og bag kagen i 40 min. Lad kagen stå i formen i 5 min og vend den så ud på en rist. Varm pæresaften og lad den koge til der kun er 1 spsk saft tilbage. Tag gryden af og rør flormelis og smør i. Hæld så meget vand i at den får en passende tynd konsistens.
|
|