KARAMELKAGE
|
|
Karamel: | |
100 g sukker | |
2½ dl vand | |
Dej: | |
165 g margarine eller smør | |
65 g sukker | |
1 tsk vanille | |
1 tsk pulverkaffe | |
2 æg | |
165 g hvedemel | |
65 g kartoffelmel | |
2 tsk bagepulver | |
1 dl karamel | |
Karamel:
Sukkeret koges lysebrunt på en varm pande. 1 dl kogende vand hældes forsigtigt over og koges med til saucen er klumpfri. Tilsæt 1½ dl vand og giv saucen et opkog. Saucen afkøles. Dej: Margarinen røres blød. Sukker, vanille og pulverkaffe drysses i. Hele æg tilsættes, ét ad gangen. Begge slags mel og bagepulver sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med karamellen. Dejen fyldes i en velsmurt, melstrøet sandkageform, der stilles i en kold ovn. Bages 50 - 55 min ved 200°. Kagen kan flækkes og lægges sammen med mokkasmørcreme. Den kan glaseres med mokkaglasur og pyntes med valnøddekerner eller chokoladebønner.
|
|