KOKOSBANANKAGE
|
|
Kage: | |
1¾ dl + 2 spsk usaltet smør | |
3¾ dl sukker | |
3 æg | |
1¼ dl kærnemælk | |
3 dl moset banan | |
6 dl mel | |
1 tsk bagepulver | |
½ tsk salt | |
½ tsk natron | |
1½ dl hakkede pecannødder | |
Creme: | |
2 dl kokosmælk | |
2½ dl mælk | |
1¼ dl sukker | |
½ dl maizena | |
4 æggeblommer | |
Til samling: | |
3 bananer i skiver | |
2 spsk citronsaft | |
2 spsk sukker | |
2½ dl ristet kokosmel | |
Forvarm ovnen til 200°. Smør 2 springforme.
Pisk smør og sukker sammen til det er let og luftigt, ca. 10 min. Tilsæt æggene et ad gangen. Fortsæt piskningen i yderligere 10 min. Tilsæt banan og kærnemælk. I en anden skål blandes mel, bagepulver, salt og natron. Tilsæt melblandingen til smørblandingen. Fold nødderne i. Hæld lige meget dej i hver form og bag i ca. 25-35 min. Afkøl 5 min. i formen og derefter på bagerist. Til cremen kommes kokosmælk og mælk i en gryde og varmes op til kogepunktet. Tag det fra varmen. Bland i en skål maizena og sukker og tilsæt æggeblommerne og pisk sammen. Tilsæt det halve af mælken og bland det og hæld så denne blanding op i den resterende mælk i gryden. Varm forsigtigt op under omrøring til det tykner. Stil det i køleskabet med film over. Vend bananskiverne rundt i citronsaft og sukker. Smør et tyndt lag creme på den ene kage, arranger bananerne på cremen og kom et lag creme over bananerne. Sæt den anden kage ovenpå og bred resten af cremen ud over den. Drys kokos over og server.
|