MILE HIGH CHOKOLADEKAGE

                                

1¼ dl cacao
1½ dl kogende vand
2 tsk natron
5 dl sukker
1¼ dl blødt smør
2 store æg
2 tsk vanilieessens
6 dl sigtet mel
2½ dl kærnemælk
500 g flormelis
1¼ dl smør
½ dl chokoladeknapper til smeltning
1 æggehvide
1 tsk citronsaft
1 tsk vanilieessens
2 spsk mælk
 
 
Forvarm ovnen til 175°.

Bland cacao, vand og natron og lad det stå lidt.

Pisk sukker og smør sammen med elpisker til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør dem godt ud. Tilsæt vanilien og cacaoblandingen rør det godt ud. Tilsæt skiftevis lidt kærnemælk og lidt mel og rør det helt ud for hver gang. Fortsæt til det hele er blandet i skiftevis.

Hæld dejen i 3 velsmurte springforme og bag dem i ca. 25 min eller til der ikke hænger noget ved en strikkepind. Afkøl 10 i formene og tag dem så ud og afkøl færdig.

Kom smør og chokolade i en gryde og smelt det ved svag varme under omrøring og tag det af varmen. Sigt flormelisen ned i en skål og lav en fordybning i midten, hvori kommes æggehvide, citronsaft, vanhilie og chokoladeblandingen. Pisk det sammen med elpisker til det er blødt og cremet. Tilsæt lidt mælk indtil det er til at smøre ud som glasur.

Tag den første kagebund og læg den på et fad. Kom et lag af glasuren over. Læg nr. 2 kagebund over og kom også glasur på denne. Så lægges den sidst kagebund over og resten af glasuren fordeles over kagen - både på toppen og om siderne.