PÅSKELILJEKAGE
|
|
Kage: | |
2½ dl mel | |
2 dl sukker | |
12 æggehvider ( 3¾ dl) | |
1½ spsk husblaspulver | |
¼ tsk salt | |
1¾ dl sukker | |
6 æggeblommer | |
1½ tsk vanilie | |
½ tsk mandelessens | |
Glasur: | |
2½ dl flormelis | |
½ tsk revet citronskal | |
1 tsk citronsaft | |
2 spsk mælk | |
gul frugtfarve | |
Forvarm ovnen
til 175°.
Bland mel med 2 dl sukker. Stil tilside I en anden skål piskes æggeblommerne til de er citronfarvede. Stil tilside. Pisk æggehviderne, husblaspulver og salt stift. Tilsæt resten af sukkeret 2 spsk ad gangen under kraftig piskning. Fold forsigtigt vanilie og mandelessens i. Tilsæt lidt efter lidt mel- og sukkerblandingen ved at folde det forsigtigt i. Bland halvdelen af denne dej over i æggeblommerne. Hæld lidt af den hvide dej i en sandkageform, så lidt af den gule...Fortsæt til det hele er hældt skiftevis i. Tag nu en kniv og tegn lidt cirkler nede i dejen for at blande det lidt. Bages i ca. 40 min. Bland glasuren og hæld det over den afkølede kage.
|
|