'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RED VELVET

                                

Kage:
1¼ dl smør
3¾ dl sukker
2 æg
2 spsk cacao
50 g rød frugtfarve
1 tsk vanilie
1 tsk salt
2½ dl kærnemælk
5 dl mel
1 spsk eddike
1 tsl natron
Glasur:
2½ dl mælk
5 spsk mel
2½ dl smør
2½ dl flormelis
1 tsk vanilie
 
Rør smør, sukker og æg sammen. Rør cacao'en ud i frugtfarven. Tilsæt farven til æggeblandingen.

Bland salt og vanilie med kærnemælken og tilsæt melet.

Bland natron og eddike for sig selv og vend det forsigtigt i. Rør IKKE efter natron'et er kommet i.

Bag ved 175° i ca. 30 min.

Glasur: Bland melet i den kolde mælk og varm det til det tykner. Lad afkøle. Rør smør, sukker og vanilie sammen og tilsæt det til den kolde mælkemasse. Jo mere der nu røres, jo bedre bliver glasuren. Skær evt. kagen over på midten og kom et lag glasur imellem.

Slut af med at hælde glasur over kagen.