SIRUPSKAGE
|
|
175 g mørk sirup 50 g smør/margarine 125 g sukker ( 1¼ ) 1 æg 200 g mel ( 4 dl ) ¾ tsk. natron 1 tsk. kanel ½ tsk. ingefær ½ tsk. nellike 1 knivsp. st. muskatblomme 4 spsk kærnemælk 50 g mandler |
|
Fremgangsmåde Smelt sirup og smør i en gryde over svag varme og lad blandingen afkøle noget. Pisk æg med sukker og rør det i sirupsmassen. Skold og smut mandlerne og hak dem fint eller groft efter behag. Sigt melet med natron og krydderier ned i den flydende dej og rør det hele sammen med kærnemælk og hakkede mandler. Fyld dejen i en smurt springform eller lille bradepande og bag 30 - 35 min. ved 175° -180° på næstnederste rille. Lad kagen stå et øjeblik i formen før den vendes ud på en bagerist til afkøling. Den skal være helt kold, før der skæres af den, ellers kan den smuldre |
|
Sirupskage
Ingredienser