SIRUPSKAGE

                                

175 g mørk sirup
50 g smør/margarine
125 g sukker ( 1¼ )
1 æg
200 g mel ( 4 dl )
¾ tsk. natron
1 tsk. kanel
½ tsk. ingefær
½ tsk. nellike
1 knivsp. st. muskatblomme
4 spsk kærnemælk
50 g mandler
 
 
Fremgangsmåde
Smelt sirup og smør i en gryde over svag varme og lad blandingen afkøle noget.
Pisk æg med sukker og rør det i sirupsmassen. Skold og smut mandlerne og hak dem fint eller groft efter behag.
Sigt melet med natron og krydderier ned i den flydende dej og rør det hele sammen med kærnemælk og hakkede mandler.
Fyld dejen i en smurt springform eller lille bradepande og bag 30 - 35 min. ved 175° -180° på næstnederste rille.
Lad kagen stå et øjeblik i formen før den vendes ud på en bagerist til afkøling. Den skal være helt kold, før der skæres af den, ellers kan den smuldre
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirupskage

Ingredienser