VALNØDDEKAGE MED
MOKKACREME
|
|
5 æggeblommer | |
100 g sukker | |
100 g valnødder | |
50 g hvedemel | |
6 æggehvider | |
Creme: | |
1½ dl stærk kaffe | |
1 æggeblomme | |
1 spsk hvedemel | |
1 spsk sukker | |
2½ dl piskefløde | |
30 grofthakkede valnøddekerner | |
evt cacao til drys | |
Rør æggeblommerne med sukker og bland findelte valnødder og hvedemel i. Rør
det forsigtigt sammen med de stiftpiskede æggehvider og kom dejen i en smurt
springform og bag kagen ved 180C i ca. 25 min. Imens laves cremen til kagen.
Kaffe og æggeblomme piskes sammen og dernæst mel og sukker der kommes i en
gryde og koges godt igennem, mens der piskes. Tag gryden af varmen og lad cremen
køle af. Bland derefter cremen med flødeskum og grofthakkede valnødder. Flæk
kagen med en skarp kniv og læg den sammen med cremeblandingen.
|
|