200 g smeltechokolade
1½ dl mælk
50 g mørk farin
1 tsk vanillesukker
100 g smør
150 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Glasur:
150 g sigtet flormelis
3 spsk smeltet smør
1 tsk vanillesukker
2 spsk stærk, kold kaffe
Pynt:
2 stk Daim chokolade
Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen i mælken. Rør farin og vanillesukker i, og lad blandingen
afkøle. Rør smør og sukker lyst, og rør æggene i, et ad gangen. Bland mel og
bagepulver, og vend det i sammen med chokoladeblandingen. Kom dejen i en
smurt raspdrysset springform, og bag kagen på nederste rille 30-40 minutter
ved 200 grader.
Rør glasuren sammen, og smør den på den kolde kage. Knus Daim i en
plastpose, eller hak den groft, og drys den over kagen, mens glasuren er
fugtig.
|