Cognacdrøm
Antal:
Ingredienser:
Fragilité-boller:
250 g kransekagemasse
150 g æggehvider
250 g æggehvider
250 g sukker
Fyld:
Cognac-creme:
2 dl piskefløde
50 g hvid chokolade
2 spsk. cognac
Cognacgelé:
1 dl vand
100 g sukker
¾ dl cognac
3 blade husblas
Fremgangsmåde:
Bunde: Blødgør kransekagemassen med hænderne ved at tilsætte de 150 g
æggehvider lidt ad gangen. Pisk de 250 g æggehvider til en stiv masse. Tilsæt
sukker lidt ad gangen under omrøring. Bland med forsigtighed de stive æggehvider
i kransekagemassen. Vend hviden i lidt ad gangen med forsigtig hånd. Sprøjt
massen ud i 40 toppe på en plade med bagepapir. Bages 35 minutter ved 160°.
Cognac-creme: Bring piskefløden næsten i kog. 50 g chokoladeknapper
tilsættes, rør rundt til de er smeltede. Lad fløden stå, til den er kølet lidt
af. Cognac tilsættes. Cognac-cremen skal derefter stå på køl i køleskabet et
døgn.
Cognacgelé: Vandet gives et opkog sammen med sukkeret. Tilsæt 3 blade
opblødt husblas. Lad massen køle lidt af. Tilsæt ¾ dl cognac. Lad geléen stå på
køl et døgn i køleskabet. NB: Hvis man ikke får brugt al geléen, kan den sagtens
fryses til senere brug.
Sådan laves Cognac-drømmene:Sprøjt en ring af cognacfløde rundt langs
kanten på en fragilitébolle. Kom cognacgelé indeni ringen. Sæt en anden
fragilitébolle ovenpå. Pynt med pistacie. Man kan også drysse halvdelen af
fragilitébollerne med hakkede nødder inden bagningen, så de så at sige er
pyntede. Fragilitéboller, som ikke er lagt sammen med creme, kan fryses.