Kaffekys | Tilbage til oversigt |
Dej: | Smørcreme: |
350 g mel | 100 g flødeost |
2 tsk bagepulver | 75 g flormelis |
175 g smør | 1 spsk pulverkaffe |
125 g sukker | |
2 æggeblommer | Kaffeglasur: |
3 tsk stærk kaffe | 100 g flormelis |
Stærk kaffe | |
Bland mel og bagepulver og smuldr smørret
heri. Tilsæt sukker, æggeblommer og kaffe og ælt dejen hurtigt sammen.
Del dejen og rul den ud i pølser med en diameter på størrelse med en
2-krone. Læg rullerne koldt i mindst ½ time eller mere. Skær
dejrullerne i skiver af ca. ½ cm tykkelse og bag dem 10-12 min. ved
175°. Lad kagerne blive kolde.
Rør flødeost, flormelis og pulverkaffe sammen til en creme og læg kagerne sammen 2 og 2 med cremen. Rør flormelis og stærk kaffe sammen til en glasur og glaser kagerne. De bagte kager kan opbevares i dåse, hvor halvdelen af dem er glaserede. Når de skal spises lægges de sammen med cremen. Hvis de skal ligge med cremen i bliver de bløde. |