Chokoladebombe Små kager                Galleri
200 g mørk chokolade
100 g usaltet smør
3 spsk mel
ca. 5 æggeblommer
ca. 5 æggehvider
110 g sukker
Chokoladen hakkes og smørret skæres i tern. Begge dele smeltes over vandbad (altså sammen). Her må chokolademassens temperatur ikke overstige 50 grader.

Æggehviderne piskes stive, og sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Vend forsigtigt æggeblommerne i chokolademassen og vend også en lille del af de piskede hvider heri. Når massen er jævn, vendes resten af hviderne i. Melet sigtes i til sidst.

Del chokolademassen i to og stil den ene halvdel til side i en separat skål. Resten af dejen fyldes i 8 -10 cm små cocotter, som i forvejen er penslet med smeltet smør og drysset med sukker. Bag kagerne i ca. 7 min. ved 185 grader. Lad dem afkøle helt, inden de vendes ud på serveringstallerknerne. Resten af chokolademassen sprøjtes eller smøres på toppen af kagerne.

De kan evt. serveres med letpisket fløde med en anelse kanel, eller, som her, med friske bær

 

Fundet på "Appetit.dk"