Chokoladetimbaler | Små kager Galleri |
Grunddej: | |
330 gram mørk chokolade | |
2 ½ dl. creme fraiche 38% | |
5 æg | |
100 gram sukker | |
kornene af ½ stang vanille | |
100 gram hvedemel | Glasur: |
½ tsk bagepulver | 170 gram mørk chokolade |
100 gram mørk chokolade | 1 ¼ dl. creme fraiche 38% |
Dej: Hak de 330
g chokolade og kom det i en skål med creme fraichen. Stil skålen i
vandbad og smelt blandingen. Pisk æg, sukker og vanilie meget luftigt og
bland det med det smeltede. Sigt mel og bagepulver i dejen. Hak de 100 g
chokolade i mindre stykker og vend dem i dejen. Smør små portionsforme
og hæld dejen i. Stil dem på en bageplade og bag dem i ca. 25 min ved
175°. Køl dem af og vend dem ud.
Glasur af : Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål. Varm creme fraichen op i en lille gryde, og hæld den over chokoladen. Rør grundigt med en træske eller dejskraber til al chokoladen er smeltet. Stil kagerne på en rist og hæld glasur over alle kagerne. Lad den sætte sig og server kagerne.
Fundet på Augustenborgs opskriftsamling |