Farfars mokkadrømme | Tilbage til oversigt |
Drømme: | "Smør"creme: |
2 æggehvider | 3 dl sukker |
2 dråber eddike | 1 ¼ dl vand |
1 dl sukker | 1 æggeblomme |
½ spsk kartoffelmel | 375 g cheasy friskost |
1 spsk frysetørret kaffe | |
Pynt: | |
100 g mandelflager | |
Røde cocktailbær | |
50 g mørk chokolade | |
Tegn 24 cirkler a 6 cm
i diameter på bagepapir. Pisk æggehvider og eddike meget stift. Pisk ¾
dl af sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt med at piske til marengsen er
blank og stiv. Vend resten af sukkeret blandet med kartoffelmelet i. Kom
marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i cirklerne. Sæt
kagerne i en 150°
varm ovn i 10 min. Sænk temperaturen til 100°.
Lad marengsene stå i ovnen i ca. 1 time, til de føles tørre og slipper
papiret. Til smørcremen koges
sukker og vand. Hæld den kogende sukkerlage over æggeblommen i en fin
stråle under piskning. Fortsæt med at piske, til blandingen tykner og er
afkølet. Rør osten i æggeblandingen lidt ad gangen. Pisk til
blandingen er let og porøs. Smag til med kaffen. Læg marengsene sammen 2
og 2 med smørcreme imellem. Glat kanten. Rist mandelflagerne i en ca 200° varm ovn et par minutter. Lad afkøle. Rul siderne af kagerne i de ristede flager. Pynt med resten af cremen i en sprøjtepose, cocktailbær og et stykke chokolade. |