Jødekager Tilbage
Dej:
250 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk vanille
175 g smør el. margarine
1 æg
125 g sukker
1 tsk citronessens
Pensling:
sammenpisket æg og vand
Pynt:
2 -3 spsk sukker
1 tsk kanel
evt. 3 - 4 spsk finthakkede mandler
Mel, bagepulver og vanille sigtes sammen et par gange. Koldt smør hakkes i. Æg, sukker og citronessens røres til æggesnaps, hvormed melet samles. Dejen æltes ensartet, lægges koldt til den er fast og rulles ud på et melstrøet bord i 2 mm tykkelse. Dejen stikkes ud i runde, takkede kager, der stilles på smørsmurte plader og pensles med æg. Sukker og kanel blandes sammen og drysses på (evt. med et kræmmerhus). Lidt mandler kan lægges midt på hver kage. Pladerne sættes i en forvarmet ovn på 200° og bages 8 min.

 

Fundet i "den blå bagebog".