Jødekager | Tilbage |
Dej: | |
250 g hvedemel | |
½ tsk bagepulver | |
1 tsk vanille | |
175 g smør el. margarine | |
1 æg | |
125 g sukker | |
1 tsk citronessens | |
Pensling: | |
sammenpisket æg og vand | |
Pynt: | |
2 -3 spsk sukker | |
1 tsk kanel | |
evt. 3 - 4 spsk finthakkede mandler | |
Mel, bagepulver og vanille sigtes sammen et par gange. Koldt smør hakkes i. Æg, sukker og citronessens røres til æggesnaps, hvormed melet samles. Dejen æltes ensartet, lægges koldt til den er fast og rulles ud på et melstrøet bord i 2 mm tykkelse. Dejen stikkes ud i runde, takkede kager, der stilles på smørsmurte plader og pensles med æg. Sukker og kanel blandes sammen og drysses på (evt. med et kræmmerhus). Lidt mandler kan lægges midt på hver kage. Pladerne sættes i en forvarmet ovn på 200° og bages 8 min. |
Fundet i "den blå bagebog".