Julebakkelser Tilbage
250 g smør el. margarine
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
250 g kvark
3 dl frugtmos
1 pisket æg til pensling
Hak fedtstof, mel og bagepulver sammen. Tilsæt kvark og ælt dejen til den er ensartet og smidig. Lad den hvile i køleskabet i ca. 30 min. Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse. Stik runde stykker ud af dejen med en form eller et glas. Læg de runde stykker på en beklædt plade og læg en skefuld frugtmos på hver skive. Fold kanterne sammen om mosen og tryk dem godt sammen. Hvis man fugter dem med vand holder de bedre. Pensl kagerne med æg og bag dem midt i ovnen ved 225° i 10 - 15 min. Julebakkelserne kan fryses ned inden de bages og så er det kun, når øjeblikket kommer, at sætte dem ind i ovnen lige før kaffen serveres.

 

Fundet på "Mortens opskriftssamling".