Linser Tilbage
Linsedej: Creme:
250 g mel ½ l. fløde 13%
250 g smør 60 g sukker
korn fra 1stang vanilie korn fra 1 stang vanilie
65 g sukker 2 spsk maizena
2 æggeblommer 2 æggeblommer
2 æg
Fyld:
evt. 1 dåse ananas eller anden frugt man kan lide
 

Linsedej:
Læg melet på bordet og lav en fordybning, hvori de andre ingredienser lægges, hvorefter dejen hurtigt æltes sammen. Gør dejen flad, pak den ind i film og læg den på køl mindst 1 time. Rul den tyndt ud og stik den med 1 glas til ca. 12 stk. Gem 1/3 af dejen til låg - udstik dem med et lidt mindre glas. Beklæd formene og sæt dem på køl.

Creme:
Fløde, sukker, vanille og Maizena koges. Æggene piskes sammen. Den kogende fløde piskes ned i æggene og sigtes. Cremen fyldes i linsetærterne og ananassnitterne fordeles i cremen. Læg dejlåget på og tryk let sammen med fingrene. Sættes i en varm ovn 180 grader i 25-30 minutter

Fundet i "Alt for damerne"