Nøddesnitter | Tilbage |
Ca. 40 stk. | |
Mørdej: | Fyld: |
300 g mel | 5 spsk honning (ikke flydende) |
75 g malede hasselnødder | 100 g smør |
1 stort æg | 125 g sukker |
100 g sukker | 200 g mandelflager |
2 tsk vaniliesukker | |
150 g smør el. margarine | Endvidere: |
1 spsk mælk | |
100-150 g overtrækschokolade | |
Til mørdejen blandes de malede nødder med
melet. Lav en fordybning i midten og kom ægget i, drys sukker og
vaniliesukker over og fordel ovenpå små stykker margarine. Hak alt med
en kniv og ælt derefter dejen hurtigt sammen. Læg den i en plasticpose i
køleskabet i ½ time.
Udrul dejen ca. 2 mm tyndt på bagepapir med et stykke klar folie over. læg dejplaen med bagepapiret på en bageplade og pensl dejen med mælk. Bland til fyldet honning, smør og sukker i en gryde og smelt alt under omrøring. Tilsæt mandelflagerne, giv blandingen et opkog og tag gryden fra varmen. Lad fyldet køle af i et par minutter og smør den på dejen - lad en godt fingerbred kant være fri hele vejen rundt. Sæt kagen i ovnen på 180 - 200 ° i ca. 20 min. Lag kagen køle lidt af på bagepladen, før den med en skarp kniv deles i trekanter. Læg stykkerne på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Smelt chokoladen over vandbad og dyp hver kages 3 spidser i chokolade. Stil kagerne køligt til chokoladen er stivnet. Lægges i kagedåse. |