Nøddesnitter                       Tilbage
Ca. 40 stk.
Mørdej: Fyld:
300 g mel 5 spsk honning (ikke flydende)
75 g malede hasselnødder 100 g smør
1 stort æg 125 g sukker
100 g sukker 200 g mandelflager
2 tsk vaniliesukker
150 g smør el. margarine Endvidere:
1 spsk mælk
100-150 g overtrækschokolade
Til mørdejen blandes de malede nødder med melet. Lav en fordybning i midten og kom ægget i, drys sukker og vaniliesukker over og fordel ovenpå små stykker margarine. Hak alt med en kniv og ælt derefter dejen hurtigt sammen. Læg den i en plasticpose i køleskabet i ½ time.

Udrul dejen ca. 2 mm tyndt på bagepapir med et stykke klar folie over. læg dejplaen med bagepapiret på en bageplade og pensl dejen med mælk.

Bland til fyldet honning, smør og sukker i en gryde og smelt alt under omrøring. Tilsæt mandelflagerne, giv blandingen et opkog og tag gryden fra varmen. Lad fyldet køle af i et par minutter og smør den på dejen - lad en godt fingerbred kant være fri hele vejen rundt.

Sæt kagen i ovnen på 180 - 200 ° i ca. 20 min.

Lag kagen køle lidt af på bagepladen, før den med en skarp kniv deles i trekanter. Læg stykkerne på en bagerist og lad dem blive helt kolde.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp hver kages 3 spidser i chokolade. Stil kagerne køligt til chokoladen er stivnet. Lægges i kagedåse.