Små chokoladetærter Tilbage
Mørdej: Fyld:
200 g mel 250 g mørk chokolade
125 g smør 50 g smør
1 spsk flormelis 3 æggeblommer
1 æggeblomme 4 æggehvider
1 spsk koldt vand 50 g smør
2 spsk stærk kaffe
Mørdej : Kom ingredienserne til mørdejen i food-processoren og kør, til dejen er let samlet ( eller rør den selv sammen). Tryk den sammen og pak den i folie. Stil dejen køligt 30 minutter. Rul den dernæst ud og beklæd 6 smurte portionstærteforme. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter, til tærtebundene er gyldne og sprøde. Afkøl dem.

Fyld : Chokolade og kaffe smeltes sammen i vandbad. Pisk smør og æggeblommer i lidt efter lidt. Pisk æggehviderne stive, vend sukkeret i og vend til sidst chokoladeblandingen i. Hæld denne blanding i de kolde tærtebunde, stil dem køligt i ca. 1 time og server dem, eventuelt pyntet med flødeskum og chokoladeblade.

 

Fundet på "Augustenborg opskriftsamling"