Små chokoladetærter | Tilbage |
Mørdej: | Fyld: |
200 g mel | 250 g mørk chokolade |
125 g smør | 50 g smør |
1 spsk flormelis | 3 æggeblommer |
1 æggeblomme | 4 æggehvider |
1 spsk koldt vand | 50 g smør |
2 spsk stærk kaffe | |
Mørdej
: Kom ingredienserne til mørdejen i food-processoren og kør, til dejen
er let samlet ( eller rør den selv sammen). Tryk den sammen og pak den i
folie. Stil dejen køligt 30 minutter. Rul den dernæst ud og beklæd 6
smurte portionstærteforme. Bag dem ved 200 grader i ca. 12 minutter, til
tærtebundene er gyldne og sprøde. Afkøl dem. Fyld : Chokolade og kaffe smeltes sammen i vandbad. Pisk smør og æggeblommer i lidt efter lidt. Pisk æggehviderne stive, vend sukkeret i og vend til sidst chokoladeblandingen i. Hæld denne blanding i de kolde tærtebunde, stil dem køligt i ca. 1 time og server dem, eventuelt pyntet med flødeskum og chokoladeblade. |
Fundet på "Augustenborg opskriftsamling"