Trøfler med rom og rosin              Små kager         Galleri
60 g rosiner, fint hakkede
½ dl rom
200 g hvedekiks med chokoovertræk, knuste
60 g farin
1 tsk kanel
50 g finthakkede pekannødder
½ dl piskefløde
250 g mørk chokolade, hakket
½ dl lys sirup
125 g fintmalede pekannødder
Rosiner overhældes med rom, tildækkes og trækker 1 time. Hæld kiks, farin, kanel og nødder i en stor skål.

Hæld fløde, chokolade og sirup i en gryde. Rør for svag varme til det er smeltet. Hæld det over kiksblandingen sammen med rosinerne. Rør det hele godt sammen. Sættes i køleskab til det er fast nok til at kunne rulles.

Rul spiseskefulde af massen til kugler, som rulles i de malede nødder. Sættes i køleskab til de er faste.

 

Fundet i "Klassiske opskrifter med chokolade"