Genovatærte | |
Kage: | Fyld: |
100 g smør | 6 cl cognac |
8 æg | ¾ l. piskefløde |
5 dl flormelis | 1 dl flormelis |
2½ dl mel | 3 spsk malet kaffe |
Pynt: | |
12 chokolademokkabønner | |
fløderosetter | |
Smelt smørret og lad
det køle lidt. Pisk æg og flormelis sammen over vandbad, til massen er
tyk og luftig. Tag skålen fra varmen og pisk massen til den er kold. Vend
melet i og derefter smørret. Smør en springform og drys den med lidt
mel. Fyld dejen i og bag tærten ca. 50 min. ved 170°. Tag tærten ud af formen og afkøl den på bageristen. Flæk den så der bliver 2 tærtebunde. Dryp dem med cognac. Pisk fløden næsten stiv. Drys flormelis og kaffe i og pisk derefter fløden helt stiv. Fordel 1/3 af flødeskummet på den ene tærtebund. Læg den anden bund over og smør overfladen og siderne med endnu en tredjedel. Fyld resten i en sprøjtepose og pynt tærten med det, evt også med fløderosetter og mokkabønner. |