Sachertærte

Tærter                    Galleri

Kage:
150 g mørk chokolade
125 g smør
150 g sukker
½ stang vanilie
4 ægge blommer
25 g mel
25 g rasp
6 æggehvider
Fyld: Overtræk:
300 g abrikosmarmelade 100 g mørk chokolade
Smelt chokoladen over vandbad. Rør smørret let og luftigt med halvdelen af sukkeret og kornene af vanilien. Rør chokoladen i og rør æggeblommerne i en ad gangen. Sigt melet i raspen og vend det ganske forsigtigt i massen. Pisk æggehviderne meget stive og pisk så det resterende sukker i. Rør nu en tredjedel af æggehvidemassen i dejen for meget svag hastighed og vend de sidste totredjedele forsigtigt i med en dejskraber. Smør 2 springforme på 22 cm i diameter fordel dejen i dem. Bag dem straks i ovnen på næstnederste rille ved 175° i ca. 30 min. Åbn ovnen forsigtigt og prøv at stikke en tynd træpind i. Hænger der ikke noget på, er kagen færdig. Køl af.

Blend marmeladen til en fin puré og varm den til kogepunktet under omrøring. Smør et tykt lag på den ene bund og læg den anden over. Smør resten af marmeladen på toppen og op ad siderne hele vejen rundt om kagen. 

Næste dag overtrækkes kagen med de 100 g chokolade der er smeltet over vandbad.