Sachertærte | |
Kage: | |
150 g mørk chokolade | |
125 g smør | |
150 g sukker | |
½ stang vanilie | |
4 ægge blommer | |
25 g mel | |
25 g rasp | |
6 æggehvider | |
Fyld: | Overtræk: |
300 g abrikosmarmelade | 100 g mørk chokolade |
Smelt chokoladen
over vandbad. Rør smørret let og luftigt med halvdelen af sukkeret og
kornene af vanilien. Rør chokoladen i og rør æggeblommerne i en ad
gangen. Sigt melet i raspen og vend det ganske forsigtigt i massen. Pisk
æggehviderne meget stive og pisk så det resterende sukker i. Rør nu en
tredjedel af æggehvidemassen i dejen for meget svag hastighed og vend de
sidste totredjedele forsigtigt i med en dejskraber. Smør 2 springforme
på 22 cm i diameter fordel dejen i dem. Bag dem straks i ovnen på
næstnederste rille ved 175° i ca. 30 min. Åbn ovnen forsigtigt og prøv
at stikke en tynd træpind i. Hænger der ikke noget på, er kagen
færdig. Køl af.
Blend marmeladen til en fin puré og varm den til kogepunktet under omrøring. Smør et tykt lag på den ene bund og læg den anden over. Smør resten af marmeladen på toppen og op ad siderne hele vejen rundt om kagen. Næste dag overtrækkes kagen med de 100 g chokolade der er smeltet over vandbad. |