Sprød jordbærtærte

Tærter            Galleri

Bund:
4 dl hvedemel
150 g smør
1 æg
Fyld:
3 dl piskefløde
1 æg
1 spsk maizena
3 spsk sukker
1-2 spsk vaniliesukker
500 g jordbær i skiver
ca. 1 dl ribsgelé
Hak mel og smør sammen, tilsæt ægget og ælt det hurtigt sammen til en dej. Brug evt. foodprocessor. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.

Pisk fløde, æg, maizena og sukker sammen i en gryde. Lad det koge op under omrøring til en tyk creme og smag til med vaniliesukker. Afkøl.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform med aftagelig bund. Prik dejen og bag tærtebunden ved 200 ° i 15-20 min. Afkøl.

Fordel cremen i tærtebunden, læg de skivede jordbær dekorativt ovenpå. Smelt ribsgeléen og fordel den over jordbærrene. Lad tærten stå koldt, til geléen er stivnet.