Ananastærte                                          Tilbage
 

Si melet med en anelse salt. Tilføj smørret i bidder og ælt med fingrene - håndvarmen er tit for meget. Tilføj lidt-efter-lidt omkring ½ dl iskoldt vand, til konsistensen tillader at dejen kan rulles. Dejen har godt af at hvile et kvarter i køleskabet i folie eller film. Del ananaskødet i passende stykker. Bland 40 g mel med sukkeret og en anelse salt. Rør æggene i. Bland ananas-stykkerne med citronsaften og hæld dem i ægblandingen. Rul tærtedejen ud og beklæd den smurte tærteform med to - tredjedele af den og anbring ananas-fyldet ovenpå. Fordel nogle små smørklatter hist og pist. Dæk med resten af tærtedejen. Bag tærten i den forvarmede ovn de første ti minutter ved ca. 230° - sænk så varmen og bag videre ved 180° i en god halv times tid til toppen er pænt brun.

 

 

 

Fundet på "Birthes madside"