Apple Pie | Tilbage |
Dej: | Fyld: |
350 g hvedemel | 6 mediu spiseæbler |
200 g smør eller margarine | 1 spsk maizena opløst i |
1 dl vand | 2 spsk vand |
1/4 tsk salt | 2 spsk sukker (evt. mørk farin) |
1/4 tsk stødt muskatnød | |
Glasering: | 1/2 tsk kanel |
1 æggeblomme | 1 spsk smør (15 g) |
2 spsk mælk eller fløde | |
Tilbered først
pie-dejen: Sigt melet og tilsæt salt. Hak smørret eller margarinen ned i melet og findel med fingrene, til det får en ensartet grynet konsistens, der minder om reven ost. Pas på, det ikke bliver sammenhængende, før vandet kommes i. Ælt det hele sammen med let hånd, til dejen er ensartet. Læg dejen i køleskabet i en time. Når dejen er kølet af, deles den i to
dele, og den ene del lægges tilbage i køleskabet, mens den anden rulles
ud med en kagerulle. Fyldet: Skræl æblerne, fjern
kernehus og skær æblerne ud i tynde skiver. Glasering: Pisk æggeblommen med
fløde eller mælk med en gaffel og smør blandingen på tærtelåget med
en bagepensel. |