Banantærte                                           Tilbage

Arbejdstid: 30 min

Skal hvile, mørdej: ½-1 time

Bagetid: 25-30 min

Tærteform: 22-24 cm

Mørdej:

Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Lad den hvile i køleskabet ½-1 time. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Rul kagerullen hen over tærteformens kant, så dejen afskæres pænt. Prik den med en gaffel. Forbag bunden i 10 min i en 200 grader varm ovn.

Fyld:

Pisk æggene sammen. Tilsæt fløden og kornene af en vanillestang. Bland godt. Skold og smut mandlerne og hak dem groft. Skær bananerne i skiver og læg dem i den forbagte bund. Hæld straks æggeblandingen over. Drys med mandler. Bag tærten yderligere 15-20 min ved 200 grader. Æggemassen skal være gylden og fast, så er tærten færdig. Banantærten servers lun eller kold.

 

 

Fundet på "Birthes Madside"