Blommetærte | Tilbage |
300 g butterdej | Nøddesirup: |
100 g marcipan | 2 dl friskpresset appelsinjuice |
100 g flormelis | 300 g rørsukker |
100 g usaltet smør | 1 vaniliestang, skrabet |
1 dl hele æg | 75 g hasselnødder |
30 g mel | fromage frais |
30 g finthakkede mandler | |
4-6 store søde blommer | |
lidt flormelis | |
lidt usaltet smør | |
Rul
dejen tynd ud, 44 x 28 cm. Skær fire stykker 11 x 7 cm. Sæt dem på
bagepapir i fryseren.
Kør
marcipanen sammen med flormelisen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør
massen godt igennem. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Til sidst røres mel
og de hakkede mandler i. Massen må nu kun lige røres sammen. Smør
massen tynd ud på de frosne butterdejsbunde. Del blommerne midt over med
en skarp kniv. Fjern stenen. Læg blommerne med den glatte side nedad på
et skærebræt og skær dem nu i 3-4 mm tykke skiver. Læg skiverne pænt
ind over hinanden. Kog juicen op sammen med rørsukker og vanillen. Kog den et kort øjeblik igennem, til alt sukker er opløst. Afskum lagen og sigt den bagefter. Afkøl den. Knæk nødderne. Opbevar dem i en skål.
|