Brombær-chokoladetærte

Tilbage

Mørdej: Chokoladetrøffel:
200 g mel 100 g mørk chokolade
40 g finthakkede mandler 1 dl piskefløde
160 g koldt smør 10 g smør
80 g flormelis
2 æg Chokolade-brombærtrøffel:
kornene af 1 stang vanilie 100 g mørk chokolade
1 dl brombærcoulis(2/3 bær - 1/3 sukker)
1 chokoladekage bund
500 g brombær
Sigt melet over i en skål og lav en fordybning i midten. Bank vaniljestangen flad, flæk den og skrab kornene ud. Kom smørret i fordybningen og ælt alle ingredienserne hurtigt sammen. Kom æggene i og ælt hurtigt sammen med melet, inden smørret bliver blødt. Lad dejen hvile køligt 30 minutter.

Del dejen i to lige store dele. Bank hver halvdel let flad med håndfladen. Rul den helt flad med en kagerulle, så den passer i en tærteform. Kom den i en smurt form. Pres dejen godt mod formens sider. Skær et overskydende dej af. Prik dejen grundigt i bunden med en gaffel. Stil den koldt 1 time og bag den derefter i en forvarmet ovn ca. 20 minutter ved 180 grader. Lad tærtedejen blive kold.

Hak chokoladen til chokoladetrøffelfyldet fint og kom det i en skål. Kog fløden op og hæld den over, langsomt under omrøring, til massen er homogen. Når trøffelmassen er lunken, røres smørret i.

Chokoladebrombærtrøflen laves som under pkt. 3, men erstat fløden med brombærcoulis.

Fordel chokoladetrøfflen i den bagte mørdejsbund. Kom biscuitbunden ovenpå og tryk den lidt ned. Pensl med lidt af brombærcoulisen, så det væder bunden. Fordel chokoladebrombærtrøffel ovenpå. Garner til sidst med friske brombær og pensl et med lidt brombærcoulis

Coulisen laves ved at koge bær og sukker 5-10 minutter under låg og herefter blende frugtmassen. Sigt den og kog den evt. lidt ind.

 

Fundet på "Augustenborgs opskriftssamling"