Brombær-chokoladetærte | |
Mørdej: | Chokoladetrøffel: |
200 g mel | 100 g mørk chokolade |
40 g finthakkede mandler | 1 dl piskefløde |
160 g koldt smør | 10 g smør |
80 g flormelis | |
2 æg | Chokolade-brombærtrøffel: |
kornene af 1 stang vanilie | 100 g mørk chokolade |
1 dl brombærcoulis(2/3 bær - 1/3 sukker) | |
1 chokoladekage bund | |
500 g brombær | |
Sigt
melet over i en skål og lav en fordybning i midten. Bank vaniljestangen
flad, flæk den og skrab kornene ud. Kom smørret i fordybningen og ælt
alle ingredienserne hurtigt sammen. Kom æggene i og ælt hurtigt sammen
med melet, inden smørret bliver blødt. Lad dejen hvile køligt 30
minutter. Del dejen i
to lige store dele. Bank hver halvdel let flad med håndfladen. Rul den
helt flad med en kagerulle, så den passer i en tærteform. Kom den i en
smurt form. Pres dejen godt mod formens sider. Skær et overskydende dej
af. Prik dejen grundigt i bunden med en gaffel. Stil den koldt 1 time og
bag den derefter i en forvarmet ovn ca. 20 minutter ved 180 grader. Lad tærtedejen
blive kold. Hak
chokoladen til chokoladetrøffelfyldet fint og kom det i en skål. Kog fløden
op og hæld den over, langsomt under omrøring, til massen er homogen. Når
trøffelmassen er lunken, røres smørret i. Chokoladebrombærtrøflen
laves som under pkt. 3, men erstat fløden med brombærcoulis. Fordel
chokoladetrøfflen i den bagte mørdejsbund. Kom biscuitbunden ovenpå og
tryk den lidt ned. Pensl med lidt af brombærcoulisen, så det væder
bunden. Fordel chokoladebrombærtrøffel ovenpå. Garner til sidst med
friske brombær og pensl et med lidt brombærcoulis
|
Fundet på "Augustenborgs opskriftssamling"