Chokolademoussetærte             Tilbage

Kage: Mousse:
¾ dl mel 150 g mørk chokolade
2 spsk cacao ½ dl vand
2 æg 2 spsk sukker
¾ dl sukker 2 æggeblommer
50 g mørk chokolade 1 tsk smeltet smør
50 g smeltet smør 1 dl fløde, pisket
2 tsk cacaolikør
Pynt: ½ tsk husblaspulver
60 g hvid chokolade 11 spsk varmt vand
Forvarm ovnen til 180°.

Sigt mel og cacao.

Pisk æggene og tilsæt sukkeret lidt efter lidt indtil det er lyst og blankt.

Smelt chokolade. Hæld chokoladen, smørret og de tørre ingredienser i æggeblandingen med let hånd.

Fordel dejen i en smurt, melstrøet  tærteform og bag i ca. 20 min..

Til moussen blandes chokolade, vand og sukker og varmes let til det hele er smeltet. Tag gryden af varmen.

Pisk æggeblommer og smør i og pisk indtil det fylder dobbelt så meget. Vend flødeskummet og likøren i. Opløs husblassen og pisk det i.

Fordel moussen jævnt på den afkølede bagte bund og sæt den i køleskabet til den er fast.

Smelt den hvide chokolade og dryp den over moussen.