Chokolademoussetærte Tilbage
Kage: | Mousse: |
¾ dl mel | 150 g mørk chokolade |
2 spsk cacao | ½ dl vand |
2 æg | 2 spsk sukker |
¾ dl sukker | 2 æggeblommer |
50 g mørk chokolade | 1 tsk smeltet smør |
50 g smeltet smør | 1 dl fløde, pisket |
2 tsk cacaolikør | |
Pynt: | ½ tsk husblaspulver |
60 g hvid chokolade | 11 spsk varmt vand |
Forvarm ovnen til 180°.
Sigt mel og cacao. Pisk æggene og tilsæt sukkeret lidt efter lidt indtil det er lyst og blankt. Smelt chokolade. Hæld chokoladen, smørret og de tørre ingredienser i æggeblandingen med let hånd. Fordel dejen i en smurt, melstrøet tærteform og bag i ca. 20 min.. Til moussen blandes chokolade, vand og sukker og varmes let til det hele er smeltet. Tag gryden af varmen. Pisk æggeblommer og smør i og pisk indtil det fylder dobbelt så meget. Vend flødeskummet og likøren i. Opløs husblassen og pisk det i. Fordel moussen jævnt på den afkølede bagte bund og sæt den i køleskabet til den er fast. Smelt den hvide chokolade og dryp den over moussen. |