Eventyrlig Lime Pie | Tærter Galleri |
200 g flødeost ex. Philadelphia Light | |
200 g kvark | |
2 æg | |
2 æggehvider | |
2-3 spsk sukker | |
1 tsk vaniliesukker | |
saft af 1-2 limefrugter | |
1 tsk revet limeskal | |
Garnering: | Bund: |
2½ dl cremefraiche | 25 g. margarine |
½ tsk vaniliesukker | 75 g kvark |
strimler af limeskal | |
Varm ovnen til 200°. Knus kiksene og bland dem
med smeltet fedtstof og kvark til en smuldret dej. Tryk den ud i en
tærteform og lad den stivne køligt, ca. 10 min. Bag den i ovnen i ca. 10
min. og tag den ud.
Skru ned til 175°. Rør osten sammen med kvark, æg og æggehvider. Tilsæt sukker og vaniliesukker. Pisk limesaft og skal i og bland godt. Hæld fyldet i den forbagte bund og bag til fyldet er stivnet, 30-40 min. Lad pie'en svale af på en rist og sæt den derefter i køleskabet til den er helt kold - helst natten over. Smag cremefraichen til med vanilie og sprøjt den langs pieens kant. Pynt med limestrimler. |